الخميس، 26 فبراير 2015

شيش طاووق فراخ بالكارى








المقادير 

كيلو دجاج مخلى ومقطع مكعبات 
معلقة كبيرة كارى 
معلقة كبيرة كركم 
ماء بصلة معصورة 
ربع كوب زيت 
بصل مقطع مكعبات
بصل بودرة 
عصير ليمونه 
معلقة خل 
طماطم مقطع مكعبات كبيرة
ملح - فلفل 
بهارات فراخ 
اعواد خشبية 
بقدونس للزينة 

التحضير 


1-فى بولة كبيرة اخلطى كل المكونات جيداً 
2-اتركى البولة فى الثلاجة لمدة 6 ساعات
3-ادخلى قطع الفراخ فى الاعواد الخشبية بالتبادل مع الطماطم والفلفل الملون والبصل المقطع 
 ملحوظة : يجب ان تنقى الأعواد الخشبية فى الماء لمدة ساعة قبل الاستخدام منعاً لإحتراقها 


4-نسخن الزيت فى الجريل جيداُ ثم نشوح فيها اسياخ الفراخ
5- نرصها فى صنية ندخلها الفرن على درجة حرارة 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريباً 
6- تقدم ساخنة فى طبق التقديم بعد وضع البقدونس فى ارضية الطبق 
وبالهنااااااااااااااااااااااا والشفاااااااااااااااااااااااااااا





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق