الجمعة، 27 فبراير 2015

كانيلونى باللحمة المفرومة












المقادير 

كوب دقيق 

كوب ونص لبن 

2 بيضة 

رشة ملح 

رشة فلفل 

معلقة زيت

(( هذه الكمية تكفى لعمل 8 وحدات صغيرة من  الكانيلونى ))


ويمكنكم مضاعفه الكمية 



مقادير الصلصة  الحمراء 
  
معلقتين صلصة جاهزة + ملح وفلفل 



مقادير الحشو 

لحمة مفرومة معصجة وجبنة مودزريلا 











الطريقة 

نضع البيض فى بولة متوسطة  ونخفقه بالمضرب اليدوى ثم نصب كمية اللبن 

ونضع الملح والفلفل 

ثم نصع الدقيق حبة حبة ونقلب حتى نحصل على عجينة قوامها مثل الكريمة 

ويمكن ضرب العجينة فى الخلاط حتى  يمتزج الدقيق تماما 

نترك العجينة ترتاح  حوالى ساعة فى التلاجة 


بعد ساعة  هنجيب طاسة تيفال ونسخنها عالنار  وندهنها قليل من الزيت 

ونضع كمية من العجينة بمعلقة كبيرة او  كابشة 

ونلف الكاسة فى إتجاه واحد ونخليها رفيعة 

ولما نحس انها استوت نقلبها عالناحية التانية 

ونكرر العملية حتى ننتهى من الكمية كلها 


* نحضر الصلصة  وهى معلقتين صلصة جاهزة ونضيف عليهم ملح وفلفل ونقلب كويس 

* وهنكون معصجين اللحمة بالطريقة اللى تعجبكم 

* كدة عندنا كل حاجة جاهزة ( الكانيلونى واللحمة والصلصة والجبنة المودزريلا )

* بعد كدة هنحشى الكانيلونى  باللحمة ونلفه وندهن الوش بالصلصة ونحط الجبنة عالوش  وندخله الفرن حوالى تلت ساعة 


ودوقى احلى كانيلونى باللحم المفروم 


وبالهنا والشفااا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق