السبت، 28 فبراير 2015

كفته الأرز واللحمة






المقادير 

1/2 كيلو لحمة مفرومة 
كوب أرز مطحون
3-4 فصوص ثوم 
بصلة كبيرة
حزمة كزبرة
ملح - فلفل 
نصف معلقة صغيرة كربوناتو  (يمكن الاستغناء عنها )




الطريقة

 1- تقومى بفرم كلا من البصل والثوم والكزبرة فرم ناعم جداً 
2- تقومى بإحضار اللحمة ووضع الخليط فوقها مع الملح والفلفل ونعجن جيداً
3-ثم ننزل بالأرز واحدة واحدة مع العجن ولو حبيتى ممكن تضيفى الكربوناتو
4-نعمل العجينة على هيئة كرات ونقليها فى الزيت 
5- نقوم بعمل صلصة الطماطم
وطريقة عملها هى معلقة سمنه وفصين ثوم مفروم يتحمروا فى السمن وبعدين 
نضع 2 كوب من عصير الطماطم مع الملح والفلفل والبهارات وتترك حتى تتسبك
6- وبعد عمل صلصة الطماطم نضع فيها الكفته المحمرة وتترك لتغلى على النار
هادئة لمدة 7 دقائق مش أكتر علشان الكفته ما تفكش
7- تقدم ساخنة مع الأرز المفلفل 
  وبالهنااااااااااااااااااااااااااااااااا والشفااااااااااااااااااااااااااااااااااا







ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق