المقادير
1/2 كيلو لحمة مفرومة
كوب أرز مطحون
3-4 فصوص ثوم
بصلة كبيرة
حزمة كزبرة
ملح - فلفل
نصف معلقة صغيرة كربوناتو (يمكن الاستغناء عنها )
الطريقة
1- تقومى بفرم كلا من البصل والثوم والكزبرة فرم ناعم جداً
2- تقومى بإحضار اللحمة ووضع الخليط فوقها مع الملح والفلفل ونعجن جيداً
3-ثم ننزل بالأرز واحدة واحدة مع العجن ولو حبيتى ممكن تضيفى الكربوناتو
4-نعمل العجينة على هيئة كرات ونقليها فى الزيت
5- نقوم بعمل صلصة الطماطم
وطريقة عملها هى معلقة سمنه وفصين ثوم مفروم يتحمروا فى السمن وبعدين
نضع 2 كوب من عصير الطماطم مع الملح والفلفل والبهارات وتترك حتى تتسبك
6- وبعد عمل صلصة الطماطم نضع فيها الكفته المحمرة وتترك لتغلى على النار
هادئة لمدة 7 دقائق مش أكتر علشان الكفته ما تفكش
7- تقدم ساخنة مع الأرز المفلفل
وبالهنااااااااااااااااااااااااااااااااا والشفااااااااااااااااااااااااااااااااااا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق