الأربعاء، 25 فبراير 2015

مكرونة بكرات اللحم والصلصة (طعم خطير )




المقادير 

كيس مكرونة اسباكتى أو اى نوع حسب رغبتك 
1 بصلة كبيرة مفرومة+ بصلة صغيرة مفرومة للصلصة 
اكوب بقسماط مفروم ناعم 
معلقة كبيرة زعتر 
معلقة صلصة طماطم و2كوب طماطم 
فلفل مقطع قطع صغيرة 
ملح - فلفل اسود - بهاراتك اللى تحبيها
1 بيضة مخفوقة 
1/2كيلو لحم مفروم 
معلقة سكر 
فصين ثوم 
 زيت
 جبنة مونزريلا مبشورة للوجه



 طريقة التحضير 



سلق المكرونة 
1-نقوم بإحضار أناء به ماء على النار وبمجرد ان تغلى الماء ننزل المكرونة مع قليل من الملح والزيت ونتركها لمدة خمس دقائق 

2- نصفى المكرونة جيداً ونتركها



 خلطة اللحمة 

1- نقوم بإحضار اللحمة المفرومة والبصل والبقسماط والبيض والزعتر والصلصة وقليل من الملح والفلفل وبهاراتك الخاصة ونعجنهم سويا
2- نكورها على هيئة كور صغيرة ويمكن تركها فى الثلاجة لمدة نصف ساعة
3- نسخن الطاسة بقليل من الزيت ونضع كور اللحم المفروم حتى ينضج قليلا
4- ننزلها من على النار بعد حوالى ثلث ساعة وتكون محمرة 





طريقة عمل الصلصة 

 1- نسخن الزيت فى الطاسة جيدا ونقوم بوضع البصل والثوم والفلفل المقطع ونقلب حتى يدبل البصل 
2- نقوم بوضع كوبين من الطماطم المضروبه الفريش ونقلب بعد إضافة الملح والفلفل الاسود ومعلقة من السكر 
3- نترك الصلصة لكى تتسبك قليلا ثم نضع اللحم ونترك اللحم مع الصلصة لمدة خمس دقائق مش اكثر حتى لاتتفكك الكرات 




طريقة التقديم 

نحضر طبق التقديم نضع المكرونة 
ونضع عليها كرات اللحم بالصلصة
ونضع الجبنة المنزريلا المبشورة على الوجه

 وممكن نقدم بجانبها أى طبق سلطة وكمان بطاطس محمرة
وبالهناااااااااااااااااااا والشفااااااااااااااااااااااااا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق