الثلاثاء، 3 مارس 2015

طريقة عمل البسبوسة






طريقة عمل البسبوسة مضمونة 100%      

وللحصول على افضل نتيجة نستخدم كوب واحد نعاير بية المقادير التالية 


المقادير 

كوب ونصف دقيق بسبوسة ( سميد) 

نصف كوب جوز هند 

كوب سكر

  ربع كوب سمن  ( درجة حرارة الغرفة )

كوب زبادى ( بنفس الكوب اللى عايرتى بيه السميد )

ربع ملعقة بيكنج صودا ( اوعى تزودى عن ربع ملعقة )


الطريقة 


اولا :  تدهنى صنية مقاس 30 او 28  مش أصغر من كدة

ثانياً : فى بولة فارغة ضعى السكر على السمن والزبادى وقلبى كويس لما تبقا زى الكريمة  وضيفى دقيق البسبوسة مع 

جوز الهند  والبيكربونات وتقلبى تقليبة واحدة بس والعجينة بتبقى تخينة  ودة سر نجاحها 

وتفرديها فى الصنية  وتخبطى الصنية  عشان تتساوى 

وتسبيها نص ساعة ترتاح قبل الفرن  ومتقلقيش هتبقا جميلة  وممكن تزينى وشها بالمكسرات اللى تحبيها 

وشغلى الفرن على درجة حرارة 200 وبعد النص ساعة دخليها الفرن 





وهى فالفرن حضرى الشربات 


2 كوب سكر +2 كوب ماء  + عصير نصف ليمونة  

حطيهم عالنار يغلو خمس  دقايق مش اكتر 

والبسبوسة تبقا سخنة والشربات سخن  

واسقى البسبوسة بالشربات واتركيها تبرد  وقدميها 


وبالهنا والشفا 


هناك 3 تعليقات: