الثلاثاء، 17 فبراير 2015
سلطة الفواكه بالكريمة
المقادير :-
1 رمان
3 اصابع موز
2 تفاحة متوسطة
2 برتقال
2 كوب زبادى
2 معلقة بودرة كريم شانتية
نص كوب لبن
سكر حسب الرغبة
ليمون حسب الرغبة
الطريقة :-
نقوم بخفق الزبادى وبودرة الكريم شانتية مع قليل من السكر ويقلب الخليط جيدااا
تقطع الفاكهة الى قطع صغيرة وتغطى بكمية كافية من السكر وعصير الليمون
وتترك فى التلاجة حتى نحصل على الصوص الخاص بالسلطة
يضاف خليط الزبادى والكريم شانتيه على السلطة وتقلب جيدا وتقدم
وبالهنااااااااااااااا والشفااااااااااااا
طريقه عمل كريسبى الدجاج فى المنزل
كريسبى الدجاج طبق متعارف علية فى المطاعم الامريكية والمطاعم التى تتفنن فى صنعه وتتبيلة وطريقة قليه وكثيرا ما يعتقد
البعض ان صنعو بالمنزل امر صعب للغاية لذا يتوجه الناس الى المطاعم الخاصة به ولكن هذا الاعتقاد خاطى
وسنقدم لكم اشهى طريقة لعمل كريسبى الدجاج :-
المقادير :-
كيلو صدور دجاج منزوع الجلد
2 كوب دقيق
كوب ماء
ربع كوب خل
2 معلقة نشا
معلقة صغيرة كارى
رشة اوريغانو
رشة خردل بودر
ملح وبهار ابيض
زيت للقلى
طريقة التحضير :-
نقطع صدور الدجاج حسب الرغبة
نضع كوب من الدقيق فى وعاء مع اضافة النشا والملح والتوابل
ثم نضيف الماء والخل ونخلط المزيج
نضع الدجاج فى المزيج ونحركها ونغطيها ونضعها 6 ساعات فى التلاجة
نضع باقى الدقيق فى طبق مسطح ثم نضع قطع الدجاج ونفركها جيدا لتتشكل الحراشيف
نقلى الدجاج فى زيت ساخن وتقدم
بالهنا والشفاااااا
الأحد، 15 فبراير 2015
طريقة عمل الغريبة
المقادير :-
كيلو دقيق
نص كيلو سمنة او زبدة
ربع كيلو سكر بودره
ربع معلقة فانيليا
معلقتين من جوز الهند المفروم ناعم جداا
2 بياض بيض
طريقة التحضير :-
اضربى الزبدة جيدااا بالمضرب الكهربائى حتى تصبح كالقشطة
ضيفى السكر واستمرى فى الضرب دقيقتين
ثم ضعى جوز الهند واستمرى فى الضرب
ثم ضعى بياض البيض والفانيليا واستمرى فى الضرب حتى يتجانس الخليط
ثم ضيفى الدقيق تدريجيا مع التقليب
نشكل العجينة كور صغيرة ونرصها فى صنية مع مراعاة ترك مسافة بين الواحدة والاخرى
ثم نزينها بحبة الخرز الفضيه ويمكن استبدالها ب حبة واحدة من اللوز مع الضغط الخفيف عليها
وقومى بتسخين الفرن على درجة حرارة متوسطة وادخلى الصنية
وعندما تخرجيها من الفرن اتركيها تبرد وقدميها
( ملحوظة )
- ان لم يتوفر لديكى المضرب الكهربائى يمكنك الاستغناء عنه واستخدام ملعقة عادية
الخميس، 15 يناير 2015
صنية بطاطا بالمكسرات
المقادير
2 كيلو بطاطا
2 بيضة
2 معلق كبيرة من الزبد
2 معالق من القشطة
2 كوب من الحليب
كأس من مكسرات جوز الهند مبشور
زبيب
2 معلقة شاى من البيكنج بودر
معلقة صغيرة من الفانيليا
نصف معلقة صغيرة قرفة ناعمة
4 معالق كبيرة من السكر
الطريقة
1- نغسل البطاطا كويس جدا فى الميه ونعدين نشويها فى الفرن وبعدين نسيبها تبرد
2-نقشر البطاطا ونهرسها مع اضافة بيكنج بودر والحليب مع السكر عليها
3- نضيف الزبده الى البطاطاونقلب الخليط كويس حتى تمتزج المكونات مع بعضها
4-نضرب البيض والفانيليا والقرفة مع بعضهم ونصبها على الخليط ونقلبهم كويس مع البطاطا
5- يخلط مع الزبيب وجوز الهند المبشور وبعض المكسرات ويرش قليل من الدقيق علشان تمسكها شوية وتقدرى تعجنيها بسهولة
6-نضيف نصف كمية البطاطا ونرش جوزالهند والزبيب والمكسرات على سطح البطاطا
7-تضاف الكمية المتبقية من البطاطا ونضع البطاطا فى صنية مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق
8-توضع الصنية فى الفرن على درجة حرارة متوسطة لمده عشرين دقيقة من فوق ومن تحت
9- بعد خروجها من الفرن نتركها لتبرد حتى تقطع قطع متساوية
بالهناااااااااااااااااااااا والشفااااااااااااااااااااااااااااا
طريقة عمل الريش المتبلة
المقادير
مية بصلة كبيرة
فص ثوم مفروم
ملح
1/2 معلقة صغيرة من (القرفة - الفلفل الاسود - قرفة - رشة جوزة الطيب - بهار لحمة)
معلقة صوص بابريكا
معلقة عسل نحل
عصير ليمونة
نتبل بيهم الريش مش 5 الى 6 ساعات فى الثلاجة
وبعدين اشوحها على الجريل أو فى الفرن على درجة حرارة عاليه
بالهناااااااا والشفااااااااااااااا
البسلة باللحمة
المقادير
لحمة حسب الرغبة
كيلو بسلة
بصلة مفرومة
2معلقة زيت زيتون
2معلقة زيت زيتون
2فص ثوم
2 كوب عصير طماطم
ملح
فلفل اسود
بهار لحمة
قرفة
شوربة لحمة أو مرقة
الطريقة
1- نشوح البصلة مع معلقتين زيت زيتون لحد ما تدبل وبعدين نحط الثوم وبعدين اللحمة ونقلبهم شوية مع بعض
2- وبعدين ننزل البسلة ونقلبها شوية مع اللحمة والبصلة علشان تظبط الاكلة
3- ننزل بعصير الطماطم ونسيبوه على النار لحد ما يتسبك كويس
4-متنسيش تبهرى البسلة تحطى الملح والفلفل الاسود وبهار اللحمة وشوية قرفة علشان النكهة وكل شوية تبصى عليها اذا احتاجت ميه نزودها لحد ما تستوى ولو عندك مرقة يبقى كويس قوى نزودها بالمرقة
5-تترك على النار لمدة ساعة أو ساعة وربع وبعدين تقدم ساخنة مع الأرز
وبالهناااااااااااااوالشفااااااااااااااااا
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)