الخميس، 15 يناير 2015

البسلة باللحمة






المقادير 

لحمة     حسب الرغبة 
كيلو بسلة 
بصلة مفرومة 
2معلقة زيت زيتون 
2فص ثوم
2 كوب عصير طماطم 
ملح  
فلفل اسود 
بهار لحمة
 قرفة
 شوربة لحمة أو مرقة





الطريقة 

1- نشوح البصلة مع معلقتين زيت زيتون لحد ما تدبل وبعدين نحط الثوم وبعدين اللحمة ونقلبهم شوية مع بعض 
2- وبعدين ننزل البسلة ونقلبها شوية مع اللحمة والبصلة علشان تظبط الاكلة 
3- ننزل بعصير الطماطم ونسيبوه على النار لحد ما يتسبك كويس



4-متنسيش تبهرى البسلة تحطى الملح والفلفل الاسود وبهار اللحمة وشوية قرفة علشان النكهة وكل شوية تبصى عليها اذا احتاجت ميه نزودها لحد ما تستوى ولو عندك مرقة يبقى كويس قوى نزودها بالمرقة
5-تترك على النار لمدة ساعة أو ساعة وربع وبعدين تقدم ساخنة مع الأرز 
وبالهناااااااااااااوالشفااااااااااااااااا




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق