المقادير
2 كيلو بطاطا
2 بيضة
2 معلق كبيرة من الزبد
2 معالق من القشطة
2 كوب من الحليب
كأس من مكسرات جوز الهند مبشور
زبيب
2 معلقة شاى من البيكنج بودر
معلقة صغيرة من الفانيليا
نصف معلقة صغيرة قرفة ناعمة
4 معالق كبيرة من السكر
الطريقة
1- نغسل البطاطا كويس جدا فى الميه ونعدين نشويها فى الفرن وبعدين نسيبها تبرد
2-نقشر البطاطا ونهرسها مع اضافة بيكنج بودر والحليب مع السكر عليها
3- نضيف الزبده الى البطاطاونقلب الخليط كويس حتى تمتزج المكونات مع بعضها
4-نضرب البيض والفانيليا والقرفة مع بعضهم ونصبها على الخليط ونقلبهم كويس مع البطاطا
5- يخلط مع الزبيب وجوز الهند المبشور وبعض المكسرات ويرش قليل من الدقيق علشان تمسكها شوية وتقدرى تعجنيها بسهولة
6-نضيف نصف كمية البطاطا ونرش جوزالهند والزبيب والمكسرات على سطح البطاطا
7-تضاف الكمية المتبقية من البطاطا ونضع البطاطا فى صنية مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق
8-توضع الصنية فى الفرن على درجة حرارة متوسطة لمده عشرين دقيقة من فوق ومن تحت
9- بعد خروجها من الفرن نتركها لتبرد حتى تقطع قطع متساوية
بالهناااااااااااااااااااااا والشفااااااااااااااااااااااااااااا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق