الأربعاء، 25 فبراير 2015

طريقة عمل فاهيتا اللحم




 

المكونات 

كيلو لحم خالى من الشحوم ويفضل اللحم البقرى مقطع شرائح رقيقة
4 حبات فلفل رومى  سبايسى وحلو ملون مقطع  شرائح 
1بصلة شرائح رقيقة 
1 فص ثوم مفروم1 معلقة كبيرة صلصة الصويا 
ملح -فلفل - بهارات لحم
3 معالق كبيرة زيت زيتون 






طريقة التحضير

 يوضع طاسة كبيرة على النار وتترك دقيقة حتى تسخن  ونضيف الزيت ثم البصل والثوم معاً ونتركهم حتى يذبل البصل 
نضيف اللحم مع تقليبه لدقيقة واحدة ثم نضيف الفلفل الرومى الملون ثم ننزل صلصة الصويا ونقلب كويس جدا
نضيف قليل من الملح والفلفل حسب الذوق ومتنسيش بهاراتك الجميلة  ونترك المكونات حتى تنضج لمدة حوالى 1/2 ساعة 
وتقدم ساخنة مع الارز الأبيض البسمتى 
 بالهنااااااااااااااااااااااا والشفاااااااااااااااااااااااااااا













الثلاثاء، 24 فبراير 2015

اصنعى المايونيز البيتى بدون بيض



المايونيز له مذاق رائع وسهل فى صنعه ولكن البعض لا يحب البيض بالمايونيز  

وهنا سوف نتحدث عن طريقة  صنع المايونيز بدون بيض 


طريقة سهلة جداا جداا لكى تصنعى المايونيز البيتى بدون بيض 

بجد طعمة رائع وهيعجبكم جدا وارخص من الجاهز بكتير 

وهتستغنو عن المايونيز الجاهز تماما 

نبدأ الطريقة 
.
.
.
3 ملاعق كبيرة خل +ربع كوب لبن +ملعقة صغيرة  مسترده + ملعقة صغيرة سكر + نص ملعقة ملح 


نضع هذة المكونات فى الخلاط  ونضربها دقيقة واحدة 

وبعد كدة ننزل الزيت(( حوالى كوباية )) سرسوب  لغاية ما يتقل ويديكى قوام المايونيز الحلو

ونضع الكمية فى التلاجة لحين استخدامها 


الاثنين، 23 فبراير 2015

طريقة عمل الفول المدمس بالخلطة السرية


طريقة عمل الفول المدمس فى البيت 




المقادير 


نص كيلو فول 

4 معالق عدس اصفر 

4 فصوص توم مهروس

1 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات 

ماء

3 ملعقة كبيرة بابريكا

وملعقة صغيرة شطة 



الطريقة 

أولا : ننقع الفول فى إناء به ماء لمدة 8 ساعات او اكثر 

ثانيا : نصفى الفول ونغسله جيدا  

ثالثا : نضع الفول فى القدرة ونضيف له العدس والتوم ومكعبات الطماطم

 ونضع الماء بحيث يغطيه ونتركه على النار حتى يغلى ثم  نهدى النار عليه تماما 

نتركه حتى تمام النضج  ونضيف الماء حسب الحاجة 


وعند النضج  يقدم فى طبق ويضاف له الكمون والليمون والزيت والخل   

ويزين الطبق بالبقدونس 




 وبالهنا والشفا 

عجينة العشر دقايق .. (( عجينتى المفضلة ))

الطريقة 


فى وعاء نخلط معلقتين كبار سكر

معلقتين كبار خميرة فورية 

و 2 كوب ماء دافىء

ملعقة صغيرة ملح

2كوب دقيق 


نخلط المقادير السابقة جيداااا وتترك لمدة عشر دقائق

ثم نضيف لها 

3 اكواب دقيق

معلقتين كبار حليب بودرة 

ونصف كوب زيت

نعجنها جيدا ثم نستخدمها مباشرة 



يمكن استخدامها فى  البيتزا - الكرواسون - والمينى بيتزا - والعيش الفينو 

ويمكن تشكيلها اشكل مختلفة حسب الرغبة 

والحشو حشب الرغبة مثل (( لحمة مفرومة - جبنة وزيتون - عجوة ...إلخ


صوابع زينب بطريقة سهلة





المقادير 

2 كوب سميد 

1 كوب دقيق 

تلت كوب زيت 

ملعقة صغيرة خميرة 

ماء للعجن 


و ايضا نحتاج شيرة (( شربات ))

الطريقة 

اخلطى المقادير كلها  وضيفى الماء بكمية مناسبة  واعجنى العجينة حتى تتجانس واتركيها قليلا لتخمر 

قطعى العجين على شكل اسطوانى  ومرريها على المبشرة  لكى تعطى شكل كما بالصورة 

وكررى الطريقة مع  العجينة كلها 




 بعد الانتهاء مباشرة من تشكيل الصوابع  

سخنى الزيت فى المقلاه  وحمرى صوابع زينب ثم اخرجيها وضعيها فى القطر (( الشربات ))

وتصفى مباشرة فى مصفاه  

وتقدم 


الخميس، 19 فبراير 2015

طريقة عمل ميلك شيك بدون ايس كريم







المقادير :-

2 كوب لبن

كيس كريم شانتيه

نص علبة زبادى

معلقة صغيرة عسل (( او اكثر حسب الرغبة ))

فانيليا






طريقة تحضيره :-

نخفق اللبن وبودرة الكريم شانتيه  فى الخلاط دقيقتين

ثم نضيف باقى المكونات  ونعيد الخفق مرة أخرى  ويقدم  ..












الثلاثاء، 17 فبراير 2015

اسهل واسرع طريقة لعمل الكاتشب بالمنزل






الطريقة :-


1 برطمان صلصة معلبة 
 فنجان ونص خل 
 2 معلقة سكر ((بمعلقة الشاى )) 
 2 معلقة نشا






طريقة التحضير :-


* نضرب جميع المكونات بالخلاط

وتقدم وبالهناااااااااااااااا والشفاااااااااااااااااا