السبت، 27 ديسمبر 2014

مسقعة البادنجان باللحم










المقادير 

1 كيلو بادنجان 
1/2 كيلو بطاطس
100 جرام بصل مفروم 
200 جرام طماطم 
1 كوب عصير طماطم 
مرقة دجاج 
50 جرام ثوم
 زيت
 ملح 
بهارات








طريقة التحضير
 
  • نقطع البادنجان قطع صغيرة ونرش عليه شويه ملح ونتركه لحد ما يصفى المياه اللى فيه 

  • يقلى البادنجان فى زيت ساخن 

  • نقطع البطاطس شرائح رفيعة ونقليها فى الزيت

  • نعصج اللحمة فى طاسة بها زيت نضع بصل مفروم ناعم ثم نضيف ثوم ولما يصفر نضيف الطماطم ولما الطماطم تتقل شوية نضيف اللحم ولما تتعصج نضيف البادنجان والبطاطس المقلى 
  •  
  • نسيبهم شويه يتسبكوا
  •  
  • نجهز الصنيه ونضع فيها الخليط  

  • وعلى وش الصنيه طماطم ترنشات الطماطم 
  •  
  • ندخلها الفرن على درجة حرارة متوسطة ونقدمها وهى سخنة  

                                                  وبالهنااااااااااااوالشفااااااااااااااااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق