المقادير
1/2 كيلو من اللحم البلدى
2 معلقة كبيرة من السمن
1/4 كيلو من اللوبيا
1/2 1 من عصير الطماطم
1بصلة كبيرة مبشورة
ملح حسب ما تحتاجين
فلفل اسود حسب ما تحتاجين
طريقة التحضير
1- قومى بتحضير اللوبيا وسلقها فى ماء مغلى حتى تنضج ثم اشطفيها وصفيها من الماء
2-ضعى مقدار السمن فى قدر مناسب واستخدميه فى تحمير البصل المفروم الى ان يميل لونها الى الاصفر
3- بعد الانتهاء من تحمير البصل اضيفى اللحم بعد ان تقومى بتتبيلها
4- اتركيه على النار الى ان يجف ماؤها
5-اضيفى عصير الطاطم واتركيه على نار هادئة وخفيفة الى ان ينضج اللحم ويتسبك الطماطم ثم قومى بإضافة كوبين من الماء واتركيه ليغلى
6- اضيفى اللوبيا واتركيه حتى تمام النضج ثم قدميها وهى ساخنة
وبالهناااااااااااااااااوالشفاااااااااااااااااااااا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق